Dagblad070 | 'Handen af van onze Haagse cultuur!' 

'Handen af van onze Haagse cultuur!' 

mainImage

Hart voor Den Haag/Groep de Mos is niet te spreken over de beperkte uitzonderingsregeling voor oude tweetaktbrommers. Oude brommers mogen vanaf 2021 Den Haag niet meer in, met uitzondering van tien weekenden. Hart voor Den Haag vindt dit veel te weinig. 

Jelle Meinesz: “Zoals we eerder al stelden. Dit is pure nostalgie uit de jaren zestig en zeventig en een symbool van vrijheid. De oude Puch, Kreidler en Zündapp moeten behouden blijven voor onze stad. En welk probleem denkt wethouder Van Tongeren hiermee nou op te lossen? Dit is pure symboolpolitiek, want de brommers verplaatsen zich naar andere gemeenten en onze stad verliest een mooie traditie. Behalve de Kâhwe klâhwe rit zijn het allemaal mooi weer rijders! Waarom hun vrijheid afpakken?”

Timing opmerkelijk 

Meinesz vindt de timing van het besluit opmerkelijk: “Heel apart dit. Onze wethouders zijn amper een week uit het college en meteen wordt een Haagse traditie bij het grofvuil gezet.” Het raadslid wil nog steeds dat er in alle weekenden en op feestdagen kan worden gereden met de oldtimers en stelt raadsvragen.