mainImage

Hart voor Den Haag laaiend over schrappen Vuurwerkfestival

20 mei 2022, 08:00 uur
Politiek

De partij Hart voor Den Haag in de gemeenteraad is ”not amused” over het niet doorgaan van de 40e editie van het Vuurwerkfestival Scheveningen. Burgemeester Jan van Zanen maakte donderdag bekend dat het evenement niet kan doorgaan vanwege een tekort aan agenten.

“Dit raakt de lokale economie keihard en is een klap in het gezicht van de (horeca)zaken op de boulevard”, zegt fractievoorzitter Richard de Mos van Hart voor Den Haag. “Het raakt ook de ondernemers direct aan het strand en in de winkelgebieden, zoals in de Keizerstraat.”

De Mos verwerpt het excuus van capaciteitsgebrek bij de politie. “Er ligt al twee jaar een voorstel van ons stof te happen om meer capaciteit vrij te spelen. Daar is niets, nada, noppes mee gedaan. En wat heeft burgemeester Van Zanen, ook in zijn hoedanigheid als voorzitter van de Vereniging Nederlandse Gemeenten, richting kabinet klaargespeeld om het jarenlange tekort van honderden agenten eindelijk eens op te lossen?”

Schrappen de norm

De Mos maakt zich grote zorgen over het doorgaan van toekomstige evenementen. “Als het schrappen van evenementen de norm wordt, komt de door de coronacrisis zwaar getroffen evenementensector de toegebrachte schade nooit te boven.”


Foto: Pixabay