mainImage

Hart voor Den Haag tegen woningen asielzoekers en daklozen

13 oktober 2021, 22:53 uur
Politiek

De partij Hart voor Den Haag in de Haagse gemeenteraad is "laaiend" op PvdA-wethouder Martijn Balster, die de komende tijd honderden extra woningen voor statushouders en zorgdoelgroepen gaat realiseren. De partij heeft een spoeddebat aangevraagd in de Haagse gemeenteraad.

“In plaats van een sterk signaal naar het Rijk om de wettelijke taakstelling voor het opvangen van statushouders te schrappen, simpelweg vanwege het feit dat we de aanhoudende groei van de bevolking niet aankunnen, blijven we ze voorrang geven op een woning. Dit terwijl de Hagenaar jarenlang op een wachtlijst staat", zeggen raadsleden Richard de Mos en Arjen Dubbelaar. "Laat Balster dat eens uitleggen aan de 150.000 wachtenden voor een sociale huurwoning.”

"Juist de zwakke wijken moeten opdraaien voor de opvangwensen van de elite", aldus de raadsleden. “Niks geen opvang van statushouders in elitaire D66-bakfietswijken, maar altijd in wijken waar mensen nauwelijks weten te overleven. In Loosduinen creëren we bijkans een aantal kantelwijken. Knettergek! We moeten stoppen met het opvangen van statushouders. Iets wat de VVD ons beloofd had.”

De opvang met mensen met een zorgvraag, zoals ex-daklozen, mensen met een psychiatrische achtergrond of tienermoeders moet goed geschieden, maar niet alleen in de wijken die het al moeilijk hebben, vinden De Mos en Dubbelaar.


Foto: Publicdomainpictures