Hart voor Den Haag vraagt debat aan na brand in weesboot 

19 March 2023, 11:00 uur
Politiek
mainImage
gemeente Den Haag

De partij Hart voor Den Haag in de gemeneteraad heeft een debat eengevraagd aan het zoveelste incident met een weesboot in Laak.

In de nacht van 17 op 18 maart ging er op de Neherkade weer een bootje in vlammen op. Hart voor Den Haag vraagt al jaren om optreden van het stadsbestuur. “Zij moeten wrakken die langdurig in onze grachten liggen weghalen”, zeggen de raadsleden Carlos Martinez van Andel en Richard de Mos. Recent brandde ook al een boot uit en in februari 2021 vonden zelfs twee mensen de dood in een wrakboot aan de Waldorpstraat.

De beide raadsleden stelden eerder deze maand schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders over de situatie van de weesboten. De Mos: “Al sinds het begin van het bestaan van mijn partij vraag ik aandacht voor dit probleem. Maar om onbegrijpelijke redenen gebeurt er gewoon niks.”

Raadslid Carlos Martinez van Andel heeft een actualiteitendebat aangevraagd voor de aankomende gemeenteraadsvergadering van 30 maart om het onderwerp plenair te kunnen behandelen.