Hart voor Den Haag: vraagtekens bij afschaffen My Clean City App

10 December 2023, 14:10 uur
Politiek
mainImage
Gemeente Den Haag

In een brief van wethouder Robert Barker van Buitenruimte begin deze maand, kondigde de gemeente Den Haag het einde aan van de My Clean City App. Deze app wordt onder meer gebruikt om afvalmeldingen aan de gemeente te kunnen doorgeven. De gemeente wil de app vervangen.

Hart voor Den Haag-raadslid Carlos Martinez van Andel zegt met grote verbazing kennis te hebben genomen van deze mededeling. Begin november stelde het raadslid nog vragen aan het college van burgemeester en wethouders over de app. Omdat de vragen nog niet beantwoord zijn, en er in de commissie Leefomgeving waarin de app kort besproken werd verwarring ontstond over de mededeling van wethouder Barker, wordt er nu een extra debat over ingepland.

Martinez van Andel. "Ik ben uiterst verbaasd. De app, zo weet ik uit eigen ervaring en hoor ik van velen, werkt perfect en laagdrempelig. Er komen tientallen meldingen per dag binnen. Een goed middel dus om het gigantische afvalprobleem in onze stad aan te pakken. Dat de gemeente nu wil overstappen op iets anders en het uit handen wil geven aan een derde partij, waardoor we de directe controle erover ook nog eens kwijtraken, vind ik onbegrijpelijk."

Begin 2024 vindt het extra debat in de gemeenteraad plaats. Martinez van Andel hoopt dan het voorgenomen besluit van het college te kunnen tegenhouden.