mainImage

Hart voor Den Haag wil aanpak tocht Complex 225

14 januari 2022, 14:38 uur
Politiek

Tientallen bewoners, van het zogeheten Complex 225 van Haag Wonen - dat 267 woningen telt rondom het Hannemanplantsoen - trekken al jaren aan de bel over achterstallig onderhoud. Ze krijgen daarbij nu steun van gemeenteraadslid William de Blok van Hart voor Den Haag.

“Het is toch, tocht en nog eens tocht”, zegt De Blok. “Moedeloos worden de bewoners ervan. Zeker veertig bewoners hebben last van kou door de slecht geïsoleerde kiepramen, het ontbreken van drempels en de slechte afwerking van de buitengevel.“

Ook zorgt het ventilatiesysteem voor ongemak, zegt De Blok. “Dit maakt soms herrie en kan niet worden uitgezet waardoor constante warme lucht uit de huizen wordt gezogen. Dit zorgt ook voor schimmel en vocht in sommige woningen. Voedsel bederft hierdoor heel snel. Door het vocht komen er zelfs maden in pakken rijst. Ook klagen bewoners omdat ze elk jaar energiekosten moeten bijbetalen.”

Broddelwerk

Naast klachten over de woningen is ook het lekkende dak van de parkeergarage de bewoners een doorn in het oog. “Met een tijdelijke goot wordt water afgevoerd met calciumchloride dat vanuit het beton lekt”, zegt het raadslid De Blok. “Zelfs na renovatie hebben bewoners het gevoel dat de situatie achteruit is gegaan. Er is veel broddelwerk verricht.”

Hart voor Den Haag stelt opnieuw schriftelijke vragen aan het stadsbestuur. In de eerdere beantwoording werd gesteld dat Haag Wonen bij bewoners langs zou gaan. Na een recent werkbezoek bleek dit niet het geval. “De toezeggingen van Haag Wonen om de situatie van de woningen rondom het Hannemanplantsoen te verbeteren zijn niet nagekomen. Daarom trek ik nogmaals aan de bel”, aldus De Blok.


Foto: Ingezonden