Dagblad070 | Hart voor Den Haag wil mobiele politieposten

Hart voor Den Haag wil mobiele politieposten

mainImage

De grootste politieke partij in de Haagse gemeenteraad, Hart voor Den Haag/Groep de Mos, pleit al jaren voor de inzet van mobiele politieposten. Reeds in 2015 en in de jaren hierna, stelde raadslid Kraft van Ermel schriftelijk vragen over een pop-up politiepost als tijdelijk politiebureau. Uit Rotterdam komt nu het bericht dat de mobiele toezichtpost een groot succes is. Hart voor Den Haag vindt dat ze ook in de Hofstad moeten komen.

Raadslid Arjen Dubbelaar: "Er moeten geen bestaande bureaus vervangen worden, dit moet juist gebruikt worden als aanvulling op het nu al schaarse aantal politiebureaus in Den Haag. Hiermee vergroot je de zichtbaarheid van de politie in de wijk en zorgt het voor een laagdrempelige manier om in contact te komen met onze agenten. We kunnen de jarenlange bezuinigingen op de politie niet terugdraaien, maar dit is een middel voor meer blauw op straat en dat is hard nodig."

Pop-up politiebureaus laagdrempelig

In Rotterdam wordt de mobiele politiepost naar wijken gestuurd na bijvoorbeeld een geweldsincident. De laagdrempeligheid van de toezichtpost maakt het zo succesvol. Inmiddels is de mobiele wijkpost zo'n groot succes dat het college in Rotterdam heeft besloten dat het project wordt uitgebreid en is er onlangs een tweede wijkpost bijgekomen."Volg het goede voorbeeld van de politie en het stadsbestuur in Rotterdam. Het vergroot de zichtbaarheid van onze Haagse agenten. Wat ons betreft vergroten we de mogelijkheid om aangifte te doen. De mobiele wijkpost van de Politie zorgt dat het contact met de burger wordt vergroot en is het laagdrempelig om problemen in de wijk aan te kaarten bij de politie", zo besluit Hart voor Den Haag-raadslid Arjen Dubbelaar.