mainImage

Hart voor Den Haag wil opheldering over paviljoen Soulsistah

29 november 2021, 16:25 uur
Politiek

De exclusieve strandclub Soulsistah Beach in het paviljoen op de kop van de Scheveningse Noordboulevard zou volgende maand dé publiekstrekker worden van de badplaats. Het groots aangekondigde concept was de opvolger van wereldmerk Hard Rock Café wat voortijdig afhaakte. Afgelopen week ging er echter ook een dikke streep door Soulsistah Beach. Betrokkenen worden verdacht van witwassen en oplichting. De partij Hart voor Den Haag in de gemeneteraad wil van het stadsbestuur opheldering over de toekomstige invulling van het verlaten paviljoen.

“Wij hebben de invulling met deze partij echt nooit begrepen”, zegt raadslid Ralf Sluijs van Hart voor Den Haag die stelt dat het paviljoen een publiekstrekker van internationaal kaliber zou krijgen. “Een lokaal bedrijf wat krap een jaar bestond, was plots vervanger van triple-A merk Hard Rock Café. Publiekstrekker van wereldformaat?”, aldus Sluijs die van verantwoordelijk wethouder Anne Mulder wil weten op welke wijze de kredietwaardigheid en achtergronden van Soulsistah getoetst zijn.

“Het wereldberoemde Hard Rock Café wordt vervangen voor een sympathiek idee van lokale winkeliers die nu verdacht worden van strafbare feiten. Iedereen is onschuldig tot het tegendeel bewezen is, dus daar blijf ik vandaan maar dit heeft ook grote economische gevolgen voor de Noordboulevard. Op basis van welke feiten heeft de wethouder grond gezien om deze partij geschikt te achten om dé publiekstrekker van Scheveningen te laten zijn?”, vraagt Sluijs zich hardop af.

De partij wil verder weten wat de vervolgstappen zijn en hoe een nieuwe uitbater geselecteerd wordt. “Wij willen een duidelijk programma van eisen waarbij het uitgangspunt is dat er een concept in het paviljoen komt wat qua merknaam, statuur en aantrekkingskracht vergelijkbaar is met Hard Rock Café. De belofte van een trekpleister van wereldklasse moet nagekomen worden”, aldus Sluijs.


Foto: René Oudshoorn