mainImage

Help strandtenthouders: geen pacht tot 6 april

16 maart 2020, 08:43 uur
Politiek

De fractie van Hart voor Den Haag/Groep de Mos wil dat het college de strandtenthouders (op korte termijn) helpt door hen vrijstelling te geven van het betalen van pacht gedurende de situatie dat alle horeca in Nederland verplicht zijn gesloten. Ralf Sluijs deed zijn oproep in vragen aan het college zondagavond, kort na het bekendworden van de gedwongen sluiting van de horeca.

"De strandtenten op Scheveningen en Kijkduin zijn net afgebouwd of nog in aanbouw", aldus het raadslid. "Sommige ondernemers hebben slechts een dag gedraaid.  Zij hebben nog geen geld kunnen verdienen om bijvoorbeeld de opbouw van de strandtent te kunnen betalen. Er zit nog geen euro in kans, dus ook de ZZP-ers die helpen geholpen bij de opbouw krijgen geen salaris. Dat levert een ongekende kettingreactie op van ellende." Vrijstelling van pacht kan de strandtenthouders volgens de fractie even wat lucht geven.

Hart voor Den Haag heeft nog een aantal andere maatregelen voor de Haagse horeca cs in gedachten, waaronder kwijtschelding van het OZB gebruikersdeel voor 2020 voor huurders, evenementen en toeristische locaties. “Deze crisis is van een aard en omvang die wij in de recente geschiedenis niet eerder meegemaakt hebben. Bovenop de landelijke maatregelen moeten we als lokale politiek dan ook alle zeilen bijzetten om onze ondernemers hier zo goed mogelijk doorheen te slepen”, besluit het raadslid.