Henk Bres eindelijk beëdigd voor Haagse PVV

19 April 2018, 19:49 uur
Politiek
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Henk Bres is vanavond beëdigd als fractievertegenwoordiger van de Haagse PVV. Hij legde zojuist de belofte af op het stadhuis ten overstaan van burgemeester Pauline Krikke. De beroepshagenees was op 21 maart met voorkeurstemmen in de gemeenteraad gekozen, maar hij besloot “in goed overleg” af te zien van zijn zetel. Daarop zit nu Willie Dille. Karen Gerbrands is aanvoerder van de tot twee zetels geslonken PVV-fractie.

“Henk Bres heeft besloten dat hij fractievertegenwoordiger in plaats van raadslid voor de PVV wordt,” aldus de verklaring van de PVV destijds. “Bres wil vooral zijn mening geven over zaken die hij en zijn achterban belangrijk vinden. Onderwerpen waar hij geen kaas van heeft gegeten, laat hij liever over aan de ervaren PVV-raadsleden Gerbrands en Dille.”

Met Bres werd nog een aantal andere fractievertegenwoordigers vanavond beëdigd. Dat zijn: Wisse (PVV), Schalk (GroenLinks), Klokkenburg (ChristenUnie/SGP), Van Haeften (ChristenUnie/SGP), Rogier (CDA), Bingöl (CDA), Bartman (PvdA), Ahraui (PvdA), De Vos (VVD), Tomlow (50PLUS), Van der Ree (50PLUS), Yilmaz (NIDA), Özmen (D66), Gerritsen (PvdD), Arp (SP), Hoefsloot (SP), Icar (ID), Abrazi (ID).

Fractievertegenwoordigers staan vooral raadsfracties bij die door de veelheid aan onderwerpen soms tijd te kort komen. Fractievertegenwoordigers zijn geen lid van de gemeenteraad, maar leggen wel een belofte of eed af bij hun benoeming en kunnen dan namens hun fractie het woord voeren tijdens de bijeenkomsten waar raadsbesluiten worden voorbereid, zoals commissievergaderingen.

(de beëdigingsceremonie op het stadhuis vanavond; geheel links, in een zwart hemd met zijn hand op de bar, Henk Bres)