mainImage

Horecasteeg Halstraat wordt verboden voor fietsers

25 november 2021, 20:02 uur
Politiek

De horecaondernemers in de Halstraat, daarbij ondersteund door de partij Hart voor Den Haag in de gemeenteraad, krijgen hun zin. Het horecasteegje achter de voormalige Bonneterie wordt verboden voor fietsers.

Dat antwoordt het stadsbestuur in antwoord op vragen van gemeenteraadslid Ralf Sluijs. "Voor fietsers heeft deze smalle straat geen doorgaande functie en er is een alternatief via de Gravenstraat. Het college ziet daarom geen bezwaren om fietsers hier te weren. Het college zal de aanpassing van het regime in deze straat in gang zetten, met als doel deze in februari 2022 uit te voeren."

Aan het begin van het straatje staat nu nog een bord waarop staat dat fietsen toegestaan is van 18.00 tot 11.30 uur. "Dat is voor ons de drukste tijd en soms staat de steeg helemaal vol met mensen die gezelligheid zoeken en er niet op zitten te wachten om van de sokken gereden te worden”, zeiden Maurice en Johnny van Café Duijnstee eerder. Daarbij wezen zij ook op de vele (zwerf)fietsen in en voor de steeg. “Soms kun je de straat niet eens in door alle fietsen die er liggen en staan.” Hart voor Den Haag in de gemeenteraad was het helemaal met de ondernemers eens en trok bij het stadsbestuur aan de (fiets)bel.

Melding via 14070

Op de vraag of de gemeente ook harder wil optreden tegen de (zwerf)fietsen is het antwoord negatief. "Nee", schrijft het stadsbestuur. "In het gebied geldt een regime voor weesfietsen. Dit betekent dat fietsen die langer dan 28 dagen zijn gestald, kunnen worden verwijderd. Een schouw ter plaatse heeft geen geparkeerde fietsen in de Halstraat opgeleverd. Indien er voor langere tijd fietsen ongebruikt op een plek staan, kan men een melding doorgeven via 14070 of de website van de gemeente Den Haag."