Dagblad070 | HvDH alleen blij met voortzetting 'haar' beleid

HvDH alleen blij met voortzetting 'haar' beleid

mainImage

Voor de fractie van Hart voor Den Haag/Groep de Mos kent de donderdag gepubliceerde begroting twee gezichten: het deel dat de partij typeert als "hogere belastingen, bettutteling en gesloopte tradities" en een deel waarover de fractie positief is: de punten waar wij in het vorige college mee zijn begonnen en dit bestuur mee verder lijkt te gaan. Maar fractievoorzitter spreekt in een reactie op de plannen van het college toch van “een gemiste kans. Het hart voor onze stad is helaas ver te zoeken!” . Het stadsbestuur laat "de Haagse inwoners stikken."

Waar de onder meer de VVD de verhoging van de OZB accepteert, doet De Mos dat niet. Ook de verhoging van de parkeerkosten kan op weinig enthousiasme rekenen. "Je moet je nu al rot zoeken als automobilist om te kunnen parkeren en deze stad."

Bij De Mos kan het er niet in dat de gemeente  "2,4 miljoen besteedt aan oplaadpalen en dat zij de strijd aan gaat met mensen die gewoon willen barbecueën. Je  bent toch wel heel naïef om te denken dat je met dit soort maatregelen aan de thermostaat van de aarde kan draaien."

De fractie Hart mist aandacht voor Haagse en Scheveningse tradities in de begroting.  "Niets over de sinterklaastocht, niets over Vlaggetjesdag en niet eens de belofte dat er dit jaar een vreugdevuur op Scheveningen en in Duindorp komt. Het woord traditie komt niet eens voor in het nieuwe collegeakkoord! Dit is allemaal erg slap en laat zien dat dit college onze tradities kennelijk niet koestert. Een gemiste kans!”

De partij is wel blij dat het college doorgaat met het bedelverbod, de promotie van de Haagse Markt, de broodnodige aanpak voor Den Haag Zuidwest en de door De Mos gerealiseerde insteekhaven bij de Koekamp. De Mos: “Allemaal goede punten waar we mee zijn begonnen en dit college mee doorgaat. Wel gaan wij als partij hierop scherp toezien. "

 

 
 


Door: persbericht | Foto: Gemeente Den Haag