mainImage

HvDH draagt Ralf Sluijs voor als voorzitter presidium

22 september 2022, 21:56 uur
Politiek

Gemeenteraadslid Ralf Sluijs van de partij Hart voor Den Haag wordt voorgedragen als nieuwe voorzitter van het presidium, het dagelijks bestuur van de Haagse gemeenteraad. De raad stemt dinsdag over de voordracht.

Partijleider Richard de Mos stelt dat zijn partij graag haar verantwoordelijkheid neemt in het dagelijks bestuur van de raad. “Het is goed gebruik dat de grootste partij de voorzitter levert en met Sluijs dragen wij een uitstekende kandidaat voor. De afgelopen jaren heeft hij, als lid van het presidium, laten zien dat het functioneren van de raad voor hem altijd voorop staat. En op de momenten dat hij als vervangend voorzitter de raad mocht voorzitten, deed hij dat met een zeker gemak, overwicht en humor.”

De Mos vindt dat ook het dualisme gediend is bij een presidiumvoorzitter van de grootste oppositiepartij. “Een gezond tegenwicht aan de coalitiepartijen houdt iedereen scherp, het debat levendig en doet boven alles recht aan de verkiezingsuitslag.”

Nummer één

“Voor mij staat het als een paal boven water dat het presidium zich te allen tijde ten dienste stelt van de raad”, zegt Sluijs die zijn kandidatuur middels een brief toelicht aan de collega raadsleden. “Het dagelijks bestuur van de raad moet het smeermiddel zijn wat de kaderstellende-, controlerende- en volksvertegenwoordigende rollen van de raad zo soepel mogelijk laat lopen. Het goed kunnen functioneren van de raad in zijn geheel en van raadsleden als individu, staat voor mij als kandidaat-voorzitter met stip op nummer één.”

 


Foto: gemeente Den Haag