HvDH en D66: Zuiderpark als sportcentrum van de stad

11 December 2023, 11:39 uur
Politiek
mainImage

Het nieuws dat de trainingsaccommodatie van de voetballers van ADO Den Haag volgend jaar weer terugkeert in het Zuiderpark, is bij de sportwoordvoerders van de politieke partijen Hart voor Den Haag (HvDH) en D66 met groot enthousiasme ontvangen.

"Het Zuiderpark wordt hiermee nog meer het sportcentrum van de stad. En wat ons betreft gaan we proberen om ook andere sporten naar het Zuiderpark te halen", zegt gemeenteraadslid Caroline Verduin van D66. Haar collega Coen Bom (HvDH) is het daar mee eens. "We hebben hier een schitterende Sportcampus en nu de mannen van ADO terugkeren op de enige juiste plek voor hun trainingen is het Zuiderpark een sportbolwerk van internationale allure."

De raadsleden hebben schriftelijke vragen gesteld aan het college over de verdere voortgang van het project. Zo willen zij graag weten of de trainingen van ADO echt al in 2024 kunnen aanvangen, wat er gebeurt met de huidige clubs die moeten verhuizen en wat er qua verdere aanpassingen nog moet gebeuren.

Caroline Verduin: “Wat is er voor nodig om ook het eerste vrouwenelftal van ADO hier te kunnen laten trainen? En wat kunnen we doen om deze ontwikkeling positief te laten uitpakken voor de bewegingsdeelname van jongeren uit de omliggende wijken?”

Parkeerdruk

Coen Bom maakt zich wel grote zorgen over de parkeerdruk. “Het is algemeen bekend dat er een groot tekort aan parkeerplaatsen is in het Zuiderpark. Daar hebben onder meer de Sportcampus en het zwembad ernstig mee te kampen. De komst van het ADO-trainingscomplex zal gepaard gaan met nog meer verkeersbewegingen en dus parkeerbehoefte. Ik wil graag weten hoe hiermee omgegaan wordt en of er extra parkeerplaatsen gerealiseerd gaan worden."