mainImage

HvDH wil spoeddebat over mislukte CAO-onderhandelingen HTM

31 mei 2022, 11:40 uur
Politiek

De partij Hart voor Den Haag heeft een spoeddebat van de gemeenteraad aangevraagd om duidelijkheid te krijgen over het mislukken van de CAO-onderhandelingen bij de HTM.

Omdat de vakbonden en het vervoersbedrijf geen overeenstemming kunnen bereiken over een loonsverhoging en vermindering van de werkdruk, wordt er donderdag gestaakt in Den Haag en omgeving. "Daar gaat iedereen veel last van krijgen", zegt raadslid Rachid Guernaoui. "Den Haag is door alle opbrekingen al één grote file en dat zal donderdag alleen maar erger worden."

Hart voor Den Haag is verbaasd over de mislukte onderhandelingen. "Waarom is het in Rotterdam bij de RET wel gelukt om een CAO af te sluiten en in Den Haag bij de HTM niet? Beide maatschappijen hebben namelijk dezelfde opdrachtgever, namelijk de Metrpoolregio Rotterdam Den Haag. Daardoor wordt er donderdag in Rotterdam niet gedemonstreerd maar in Den Haag wel." Guernaoui heeft voor donderdag een spoeddebat aangevraagd met de verantwoordelijke wethouders Robert van Asten en Anne Mulder.