mainImage

“Instagram Museum is boevenstreek van gemeente” 

Peter Bos, raadslid van de Haagse Stadspartij
4 juni 2021, 15:54 uur
Politiek

De gemeente Den Haag wil een nieuw museum in de binnenstad realiseren. Het gaat om een Instagram Museum in een leegstaand winkelpand in de Spuistraat. Volgens raadslid Peter Bos (foto) van de Haagse Stadspartij heeft de gemeente het concept gestolen van twee jonge Haagse ondernemers die eerder een plan hadden ingediend voor een soortgelijk museum in de Binckhorst. 

Peter Bos is verbijsterd: “Ik wist niet wat ik hoorde. Nog geen vier maanden nadat deze ondernemers een kant-en-klaar plan indienden bij de gemeente organiseert diezelfde gemeente een pitch voor een soortgelijk plan.” Bos heeft schriftelijke vragen ingediend en wil dat de gemeente stopt met de pitch. Ook is hij verbaasd over de staatssteun van de gemeente. Bos: “Het gaat om een leegstaand winkelpand van een grote Duitse vastgoedbelegger, Patrizia. Daarnaast smijt de gemeente er een hoop geld tegenaan, terwijl dit een commercieel project is.”  

De gemeenteraad is niet op de hoogte gebracht van het plan van de gemeente. Ondertussen heeft de gemeente al vergunningen aangevraagd. Bos: “Het college moet stoppen met deze waanzin. Er ligt een kant-en-klaar plan dat de gemeente geen cent kost en dan ga je dat kapot concurreren met staatssteun en belastinggeld voor een gestolen plan op een andere plek. Wat een boevenstreek!”