Dagblad070 | 'Is er echt ondermijning van lokale politici?'
mainImage

'Is er echt ondermijning van lokale politici?'

14 februari 2020, 13:00 uur
Politiek

Een opmerking van het college in het debat over ondermijning in de stad heeft het raadslid Tahsin Çetinkaya van Islam Democraten getrikkerd. Want waarom spreekt het college over 'ondermijners die zich - via de lokale politiek - verzetten tegen legitiem overheidsoptreden. Net als ambtenaren, dienen politieke partijen scherp te zijn bij het inschatten van de (mogelijk ondermijnende) bedoelingen van bewoners en ondernemers.'?

De fractievoorzitter stelt in vragen aan het college dat het met het oog op de hernieuwde aandacht voor integriteit en recente omstandigheden hieromtrent, inderdaad noodzakelijk is waakzaam te zijn bij dergelijke signalen. 'De legitimiteit van de lokale politiek wordt in twijfel getrokken als lokale politici zich laten leiden door vermeende ondermijners', aldus Tahsin Çetinkaya.

Maar, wil hij nu weten van het college, heeft het college dan vermoedens van beïnvloeding van lokale politici door ondermijners? Als dat zo is, als er bepaalde raadsleden en/of fractievertegenwoordigers vatbaar zijn voor invloeden van ondermijners, dan hoort hij dat graag van het college, en dat kan dan ook in een vertrouwelijk en besloten beraad met de raad. 'Maar als er geen echte voorbeelden zijn van die beïnvloeding, waarom dan die bewuste passage in het verhaal van het college?'


Door: vragen