Dit is Nida’s top-5 voor Haagse gemeenteraad

1 February 2018, 18:33 uur
Politiek
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Lijsttrekker Cemil Yilmaz van de door de islam geïnspireerde partij Nida Den Haag heeft vandaag zijn eerste mede-kandidaten gepresenteerd voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. De volledige kandidatenlijst en het partijprogramma volgen later deze maand. Nida doet voor het eerst mee in Den Haag. Bij de eerste peiling van gisteren haalde de partij 0,3 procent van de stemmen, wat geen zetel zou opleveren.

“We brengen een boost aan Haags DNA met een islamitische inspiratie, omdat wij geloven in Den Haag,” zegt dertiger Yilmaz niettemin enthousiast. Hij is zelf sociaal-psycholoog, ondernemer, mede-oprichter van netwerkorganisatie Agora en columnist voor opiniesite Joop.nl.

Zijn eerste mede-kandidaten zijn: Adeel Mahmood (2; ondernemer), Asma Halusi (3; beleidsmedewerker), Mhamed El Makhloufi (4; accountmanager) en Jamila Faloun (5; jeugdverpleegkundige).

“Samen gaan wij voor een fundamentele verandering van de Haagse politiek en samenleving. Voor een politiek in dienst van en in samenwerking met burgers en niet andersom. Divers, talentvol en goed geworteld in Den Haag. Het is een eer om samen met dit team te mogen bouwen aan de sociale, duurzame en inclusieve toekomst van Den Haag.”

(lijsttrekker Cemil Yilmaz; foto: ANP)