Dagblad070 | Jong Haags talent hoog op SP-lijst

Jong Haags talent hoog op SP-lijst

mainImage
Marije van Hell

De 22-jarige Marije van Hell is bij de verkiezingen voor Provinciale Staten volgende week woensdag 20 maart de hoogste Haagse kandidaat voor de SP. De studente uit Laakhaven-Oost staat op plek drie. Op dit moment heeft de SP vijf zetels in Provinciale Staten van Zuid-Holland.

Met haar derde plek op de lijst maakt Van Hell een goede kans om gekozen te worden. Het jonge SP-talent is in het dagelijks leven laatstejaars student Climate&Management aan de Haagse Hogeschool. Daardoor is ze bijna dagelijks bezig met klimaatverandering en de energietransitie.

De overgang naar schone energie voor iedereen haalbaar en betaalbaar maken ziet ze dan ook als haar belangrijkste missie. Andere speerpunten zijn goed en goedkoop OV en meer betaalbare sociale huurwoningen. De SP-lijst telt nog drie andere Haagse kandidaten. Op elf staat oud-Statenlid Jerry Snellink uit het Zeeheldenkwartier. Daarna volgen studente politicologie en ROOD-activiste Debbie van Dijk op twintig en Hanne Drost op 22. Drost is ook fractievoorzitter van de SP in de Haagse gemeenteraad.