Dagblad070 | Judith Klokkenburg eerste vrouwelijke lijsttrekker CU/SGP
mainImage

Judith Klokkenburg eerste vrouwelijke lijsttrekker CU/SGP

7 september 2021, 13:09 uur
Politiek

De besturen van de Haagse ChristenUnie en de SGP dragen huidig fractievoorzitter Judith Klokkenburg (36) voor als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022.

Judith was de afgelopen zeven jaar beleidsmedewerker van de fractie, drie jaar fractievertegenwoordiger en sinds april 2021 raadslid. In het najaar zullen de leden naar verwachting met de voordracht instemmen.

ChristenUnie-voorzitter Anil Kumar heeft veel vertrouwen in Klokkenburg als lijsttrekker: “Met Judith dragen we iemand voor die de afgelopen zeven jaar zowel voor als achter de schermen hard gewerkt heeft voor onze stad en zijn inwoners. Ze kent de stad en diens mensen door en door. We kennen haar als ijverig, doortastend en iemand die recht wil doen aan de ander. In een stad als Den Haag, waar de verschillen tussen veen en zand groot zijn, is er behoefte aan dat geluid. Judith is wat ons betreft een dienstbare vertolker van dat geluid.”

Ook voorzitter Henk Bal van de SGP Den Haag is helder over de voordracht: “We zijn blij met Judiths ruime ervaring in het raadswerk. We kennen haar als een integer en actief fractiemedewerker, fractievertegenwoordiger en sinds april van dit jaar ook als raadslid. Met die ervaring en gedrevenheid zien wij met Judith de verkiezingen met vertrouwen tegemoet.”

Judith Klokkenburg zegt vereerd te zijn met de voordracht. “De afgelopen jaren als medewerker en de afgelopen maanden als raadslid, heb ik mij met veel plezier en energie ingezet voor de mooiste stad achter de duinen én voor zijn inwoners. Ik ben vereerd dat de besturen het vertrouwen in mij hebben uitgesproken om de lijst aan te voeren, want er is nog genoeg te doen. Ik wil mij de komende jaren blijven inzetten voor een sociaal, rechtvaardig en duurzaam Den Haag voor iedereen: van Scheveningen tot de Schilderswijk en van Leyenburg tot Leidschenveen.”


Foto: gemeente den haag