Justitie wil gebiedsverbod imam Jneid verlengen

24 January 2020, 10:15 uur
Politiek
mainImage
ANP

Het ministerie van Justitie en Veiligheid wil voor zeker nog 6 maanden voorkomen dat de omstreden imam Fawaz Jneid zich in de wijken Transvaal en Schilderswijk vertoont. Het departement gaat daarom, zo meldt de NOS op zijn website, het gebiedsverbod van de imam voor de vijfde keer verlengen. Het besluit van het ministerie betekent dat Jneid tot zeker augustus dit jaar niet welkom is in beide wijken.

Jneid kreeg het gebiedsverbod in 2017 opgelegd nadat hij een illegale gebedsdienst had geleid in een boekhandel. Een woordvoerder van het ministerie zegt tegen de NOS dat het beeld rond de geestelijke niet is verandAnneerd, hij toont volgens het departement geen verbetering in zijn houding.

De gemeente Den Haag gaf eerder aan dat de imam met zijn optredens bijdraagt aan de radicalisering van jongeren. Het verbod leidt volgens de gemeente tot minder onrust in Transvaal en de Schilderswijk. Jneid heeft zich altijd tegen het gebiedsverbod verzet en spreekt tegen dat hij jongeren aanzet tot extremisme. 


Door: nos