Dagblad070 | Kan chaos rond Haagse Harry niet iets minder

Kan chaos rond Haagse Harry niet iets minder

mainImage

D66-raadslid Marieke van Doorn vraagt zich af of de verkeerschaos rond het 'iconische beeld' van Haagse Harry niet wat minder kan. Volgens de Democrate vinden er op dit moment 7 verschillende bouwprojecten rond het beeld tegelijk plaats en zorgt dat voor onveilige verkeerssituaties, zeker voor jonge fietsers.

In haar vragen aan het college stelt zij dat de vele afzettingen, de grote trucks vol bouwmaterialen ('onhandig') en de willekeurig geparkeerde auto’s van aannemers ervoor zorgen dat het elke ochtend een chaos is rond Haagse Harry. De Grote Markt is volgens haar door de vele voetgangers, fietsers en vrachtwagens voor de bevoorrading van de winkels normaal al druk. “Maar nu is het één grote chaos. Zeker voor de jonge fietsers in de ochtendspits is dit simpelweg onveilig. Zelfs ambulances kunnen er bijna niet door.”

Van Doorn wil daarom onder meer van het college weten waarom er niet is gekozen voor het inzetten van verkeersregelaars. “En heeft de gemeente wel nagedacht over hoe al deze projecten samenhangen toen de vergunningen werden uitgegeven.”  Het raadslid hoopt, en wil, dat de gemeente lessen trekt uit uit de huidige situatie. “Al die bedrijvigheid is goed, maar voor de fietsers en voetgangers moet het overzichtelijk en veilig blijven.”

 


Door: vragen