Dagblad070 | Kandidaat PvdA ‘bouwt’ nieuwe straat op Plein om woningnood
mainImage

Kandidaat PvdA ‘bouwt’ nieuwe straat op Plein om woningnood

18 februari 2021, 14:21 uur
Politiek

Op het Plein in Den Haag wordt donderdag op het Binnenhof een straat van luchtkussens opgetuigd. Kandidaat-Kamerlid Stan Peters en de Jonge Socialisten, de jongerentak van de PvdA, vragen zo aandacht voor het groeiend woning te kort onder jongeren. De luchtkussens worden in de vorm van huizen neergezet en vormen zo een nieuwe straat.  

Onder het motto ‘Een betaalbare woning moet geen luchtkasteel zijn’ willen ze de noodzaak nogeens benadrukken van een Kabinet na 17 maart dat inzet op ‘bouwen, bouwen, bouwen.’

“Het is voor jongeren haast onmogelijk geworden om een betaalbare woning te vinden door de opgeblazen woningmarkt. Er zijn veel te weinig sociale huurwoningen en de huurprijzen in de vrije sector gaan door geldbeluste pandjesbazen door het dak. Ondertussen heeft minister Ollongren jongeren de afgelopen vier jaar alleen maar gebakken lucht verkocht. Het wordt nu hoog tijd om de woningnood echt aan te pakken," aldus Andrej van Hout, voorzitter van de Jonge Socialisten.

“Er is de afgelopen jaren door dit Kabinet veel te weinig bijgebouwd. Een fatsoenlijke woning vinden is voor met name jongeren en starters vrijwel onmogelijk. Dat moet echt anders. Met ons plan voor Nederland bouwen we elk jaar minstens 100.000 woningen en komt er een ‘Prins Bernard belasting’ voor pandjesbazen. Zo maken we Nederland en de woningmarkt eerlijker”, aldus de 23-jarige Stan Peters, nummer 31 op de kandidatenlijst van de PvdA.