Dagblad070 | Kapotte lift seniorencomplex leidt tot vragen

Kapotte lift seniorencomplex leidt tot vragen

mainImage

In het seniorencomplex aan het Heeswijkplein, nabij de supermarkt, hebben de bewoners al ongeveer 1.5 jaar regelmatig te kampen met een kapotte lift. En dat terwijl het de enige lift in het Vestia-pand is. Ook wonen er veel mensen die niet zo mobiel zijn. Kwetsbare oudere mensen durven niet meer hun huis te
verlaten omdat ze bang zijn om vast te komen zitten in de lift. Raadsleden Janice Roopram en William de Blok (Hart voor Den Haag/Groep de Mos) hebben schriftelijke vragen gesteld over dit schrijnende probleem.

Vestia heeft aangegeven dat het deels de schuld is van de senioren die met hun scootmobiel tegen de deuren aan komen. De bewoners geven aan dat er is voorgekomen dat de alarmknop in de lift het niet doet. Ook is het aangewezen onderhoudsbedrijf weleens niet bereikbaar geweest en het kan soms wel twee uur duren voordat ze langs kunnen komen. Hierdoor zijn er situaties geweest waarbij er contact is opgenomen met de Brandweer. De raadsleden: "Is het college bereid om met Vestia in gesprek te gaan om een oplossing te vinden voor de regelmatig defecte lift en zo de ouderen te voorzien van woongemak en het gevoel van veiligheid?"