Kapteijns (GroenLinks): dit is enorm motiverend!

31 January 2018, 13:30 uur
Politiek
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

GroenLinks groeit vandaag van twee naar vijf zetels in de eerste peiling voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart in Den Haag. Daarmee is de partij niet alleen de grootste stijger, maar meteen ook de grootste linkse partij in de stad. Lijsttrekker Arjen Kapteijns: “Je moet nooit te vroeg juichen, maar dit is wel enorm motiverend. Den Haag is aan verandering toe. Met vijf zetels kunnen we echt een vuist maken voor een groene en sociale stad. De kiezer heeft nu de keuze: blijven we kiezen voor een stad waar de verschillen steeds groter worden of kiezen we voor een leefbare stad waar iedereen een eerlijke kans krijgt?”

GroenLinks wil de groeiende ongelijkheid aanpakken in Den Haag. Kapteijns: “Iedereen moet hier betaalbaar kunnen wonen, op goede zorg kunnen rekenen en werk kunnen vinden. De economie zit in de lift, maar nog lang niet iedereen gaat erop vooruit. Je postcode bepaalt hier helaas nog steeds je toekomst. Daar gaan wij verandering in brengen.”

De partij wil de stad ook veel groener en duurzamer maken. Zo wil GroenLinks de komende jaren 15.000 extra bomen planten en flink investeren in schoon vervoer en duurzame energie. “Duurzaamheid is de toekomst. Het levert ons ook nog veel banen op en met een lagere energierekening houden mensen aan het einde van de maand meer geld over. Groene groei biedt fantastische kansen voor Den Haag.”