mainImage

Kieslijst ChristenUnie/SGP met jongste kandidaat ooit

30 november 2021, 10:04 uur
Politiek

De ChristenUnie/SGP heeft dinsdag de kandidatenlijst gepresenteerd voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022.

Judith Klokkenburg (foto) werd eerder gekozen als lijsttrekker. Haar voorganger en huidig Tweede Kamerlid Pieter Grinwis is lijstduwer op plek 43. “Er is zelfs een primeur”, zegt Anil Kumar, voorzitter van de Haagse ChristenUnie. “Nog nooit eerder hadden we zo'n jonge kandidaat als de zestienjarige Chris Noordzij op plek 6.”

Op nummer twee staat Simon Fritschij, in het dagelijks leven beleidsmedewerker bij de Tweede Kamerfractie van de ChristenUnie en de voorzitter van de verkiezingsprogrammacommissie. De hoogste nieuwkomer op de lijst is Elisa van Dam op nummer drie. Zij is sinds enige tijd werkzaam voor de lokale fractie.

Johan Hofland, werkzaam in de maritieme sector, staat op plek vier. Op plek vijf staat Gaetan Mbwete, ondernemer en makelaar en actief bij Samen Kerk in Nederland.

Chris Noordzij heeft dus een primeur. ''Ik mag dan misschien zelf nog niet stemmen, maar vertolk wel de stem van mijn generatie. Jongeren doen wat mij betreft volop mee in deze verkiezingen, het gaat immers om onze toekomst.” De rest van de Top 10 wordt gecompleteerd door Antonie Bargeman, Mathilde van de Ridder, Evert de Niet en Sintclair White.

 


Foto: Christenunie/SGP