Dagblad070 | 'Kom met monument slachtoffers zinloos geweld'

'Kom met monument slachtoffers zinloos geweld'

mainImage

Partij van de Eenheid-voorman Arnoud van Doorn wil dat de gemeenteraad besluit tot het oprichten van monument ter nagedachtenis van alle slachtoffers van zinloos geweld. Directe aanleiding tot zijn motie is de dood eind vorig jaar van Bilal Aydin. Het monument stelt voor het monument te plaatsen bij Bilals voetbalvereniging HVV Laakkwartier of bij de locatie van het steekincident op de Goudriaankade.

"Bij het indrukwekkende gebed op 25 december bij HVV Laakkwartier en tijdens de stille tocht na afloop, hebben wij als fractie verschillende mensen gesprokendie vinden dat er een duidelijk signaal moet worden afgegeven en dat de dood van Bilal niet voor niets mag zijn geweest", aldus Van Doorn in zijn motie. "Genoeg is genoeg". Van Doorn verwijst in zijn motie naar hoe Den Haag ook internationaal wordt weggezet: de stad van Vrede en Recht.

De 20-jarige Bilal werd op 21 december jl doodgestoken. Onduidelijk is nog steeds waarom en door wie. Er zijn meerdere verdachten aangehouden, twee zouden er nog vastzitten.

 

 


Door: motie partij van de eenheid