Dagblad070 | 'Leeg die containers in Wateringseveld' ​

'Leeg die containers in Wateringseveld' ​

mainImage

Bewoners van het Wateringseveld zijn de lakse houding van de verantwoordelijk wethouder met betrekking tot het legen van de papier- en vuilcontainers op en rond het Parijsplein helemaal zat. In een noodkreet op Facebook roept de bewonersorganisatie de verantwoordelijk wethouder en politieke partijen op om op klachten en meldingen van bewoners te reageren.

Hart voor Den Haag/Groep de Mos-raadslid René Oudshoorn is het daar helemaal mee eens: "Al een ruim een jaar probeer ik de klachten van bewoners van het Wateringseveld bij de gemeente onder de aandacht te brengen. Containers worden daar structureel te weinig geleegd en bovendien vinden daar veel illegale stortingen plaats door de daar gevestigde ondernemers en mensen in busjes die op het late uur illegaal puin in de containers storten. Het wordt tijd dat er met een hogere frequentie wordt geleegd en gehandhaafd op illegale stortingen, juist ook in de nachtelijke uren wanneer de illegale stortingen plaats vinden". 

Oudshoorn roept bovendien op om vooral zijn petitie #leegdiecontainers te ondertekenen om de ernst van de situatie in beeld te brengen bij het stadsbestuur en stelt schriftelijke vragen.