Dagblad070 | Loosduinen: te weinig steun tegen meeuwen

Loosduinen: te weinig steun tegen meeuwen

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De gemeenteraadsfractie van het CDA vindt dat de strijd tegen meeuwenoverlast in Loosduinen zwaar tekort schiet. Daarom heeft de fractie schriftelijke vragen gesteld.


"Gratis gele zakken aanbieden die je niet hebt, dat is het beleid wat de gemeente lijkt te voeren. In theorie kunnen bewoners bij de gemeente aankloppen voor gele vuilniszakken, die nodig zijn om meeuwenoverlast tegen te gaan. In de praktijk blijkt dat deze service echter ontbreekt in Loosduinen, waar het hard nodig is omdat meeuwen veel troep en ellende veroorzaken," zo stelt het CDA.


Bewoners trokken aan de bel bij het CDA. Al eerder kreeg de fractie te horen dat de gele vuilniszakken, die de gemeente aan zou bieden, niet beschikbaar zijn.


Astrid Frey, fractievertegenwoordiger namens het CDA en woordvoerder Loosduinen, vindt dat een zeer kwalijke zaak: “De overlast is al heel vervelend, en het des te frustrerender voor mensen dat zij in hun strijd tegen de meeuwen niet gesteund worden door de gemeente.”


Meerdere wijken van Den Haag zijn nog geen ondergrondse containers en bieden bewoners hun huisvuil aan in vuilniszakken op straat. De gangbare grijze zakken worden met gemak opengescheurd door meeuwen wat veel rommel en overlast op straat veroorzaakt. De gemeente biedt hiervoor gratis gele stevige vuilniszakken aan, die je tijdens het broedseizoen kunt ophalen bij diverse stadsdeelkantoren, maar dus niet in Loosduinen.

CDA-fractievertegenwoordiger Daniël de Groot vindt dat deze service beter moet. “We moeten het de bewoners makkelijk maken om bij te dragen aan een schone stad, daarvoor moeten de gele zakken op de juiste plaatsen worden aangeboden en moeten ze ruim op voorraad zijn," aldus De Groot.


Foto: Digitaal Dagblad