Dagblad070 | 'Maak nieuwe busplatform groen en gezellig'

'Maak nieuwe busplatform groen en gezellig'

mainImage

Vorige week is het eerste deel van het vernieuwde busplatform bij Den Haag Centraal geopend. Met nieuwe haltes, betere reizigersinformatie en een glimmend golvend dak. Het kan echter mooier en vooral gezelliger. Zo stelt Hart voor Den Haag/Groep de Mos.

Het project duurde langer dan gepland en heeft vele miljoenen extra gekost. Wat betreft Hart voor Den Haag/Groep de Mos is er de nodige ruimte voor verbetering. “Áls je het dan doet, doe het dan ook goed! De faciliteiten om snel iets te kopen voor je overstap ontbreken nog en hoe leuk zou het zijn als er in de zomer genoeg zitplekken zijn en je tussendoor een drankje kunt kopen. Maak het leuk en levendig!”, zegt raadslid Ralf Sluijs. Raadslid René Oudshoorn vult aan: “Het is nu wel erg kaal en versteend, vul dat op met mooie bomen, bloemenperken en groenstroken en maak er een plein van waar mensen zich prettig voelen en graag verblijven.” 

De partij wil ook dat bezoekers aan de stad met open armen ontvangen worden op het station. “Wij zien heel graag de VVV-informatiebalie terug in de centrale hal van Centraal Station en ook op Hollands Spoor. Bezoekers kunnen dan direct na aankomst welkom geheten worden en de informatie krijgen die ze nodig hebben. Met deze groen-gele gastvrijheid gaan de mensen met een goed gevoel de mooiste stad van Nederland in”, zeggen de raadsleden. Ze doen daarnaast een oproep aan het stadsbestuur om samen met bestaande ondernemers en de NS te komen tot plannen die de gastvrijheiduitstraling van het station zullen bevorderen.

Hart voor Den Haag stelt schriftelijke vragen.