mainImage

'Meer dan tien weken wachten voor paspoort is onacceptabel'

11 mei 2022, 08:57 uur
Politiek

De partij Hart voor Den Haag in de gemeenteraad wil dat mensen sneller een nieuw paspoort kunnen krijgen. "Meer dan tien weken wachten voor het krijgen van een paspoort is onacceptabel”, zegt raadslid raadslid Rachid Guernaoui.

"Na jaren mogen de Hagenaars en Hagenezen eindelijk weer op vakantie. Over twee maanden begint de zomervakantie weer. Wij hebben veel klachten gekregen over de enorm lange wachttijden voor het aanvragen van een paspoort of identiteitskaart", aldus het raadslid. "Als je nu een afspraak wilt maken op het stadhuis, dan duurt dat minimaal tien weken. Daarna heeft de gemeente nog vijf dagen nodig om het paspoort te vervaardigen."

Hart voor Den Haag vindt het onacceptabel dat het minimaal elf weken duurt voordat je een paspoort of identiteitskaart op het stadhuis kunt krijgen. Guernaoui heeft daarover eerder aan de bel getrokken bij de verantwoordelijk wethouder Saskia Bruines. "Maar in plaats van de capaciteit te vergroten gaf ze de Oekraïners de schuld. Alsof de Oekraïners er iets aan konden doen dat ze moesten vluchten voor de Russen."

Stadhuis langer open, óók op zondag

Hart voor Den Haag wil dat wethouder Bruines het stadhuis vaker en langer open houdt, totdat de wachttijd is weggewerkt. Daarom zal raadslid Guernaoui woensdag in de commissie Bestuur pleiten voor openstelling van het stadhuis van 08.00 tot 20.00 uur, ook op de zaterdag en zondag. "Zorg dat niemand meer te lang wacht, hele week open van acht tot acht", aldus Guernaoui.


Foto: Gemeente Den Haag