Dagblad070 | Meest van onze 15.000 leerlingen gaat het goed mee

Meest van onze 15.000 leerlingen gaat het goed mee

mainImage

Met de meeste van de 15.000 leerlingen van de 52 basisscholen die vallen onder de stichting De Haagse Scholen gaat het eigenlijk wel goed. Met zo'n 99 procent van hen is er contact, zij zijn elke dag wel aan de slag met thuiswerk. Van de resterende 1 procent is het niet duidelijk of zij bezig zijn met schoolwerk omdat er ondanks allerlei pogingen geen contact is met ouders noch leerlingen.

Dat stelt een woordvoerster van de stichting desgevraagd. Volgens haar hebben de scholen van de stichting verschillende manieren om contact te houden met hun leerlingen. "Sommige leraren doen dat digitaal, hebben ook op die manier thuiswerk meegegeven, maar andere kinderen hebben weer gewoon boeken en schriften meegekregen en zijn daarmee aan het werk gegaan."

Leraren vullen het volgen van 'hun' kinderen ook verschillend in. Sommigen doen dat digitaal, maar er zijn ook docenten die de leerlingen elke dag even opbellen om te horen of er nog vragen zijn over het huiswerk. "Dat blijk prima te werken. Kinderen uit groep 8 bellen soms zelf een leraar op. Het is ook goed dat kinderen contact hebben met hun eigen leraar. Die kent ze toch verreweg het beste, en kan dus het beste inspelen op vragen en situaties. "

Voor de kinderen die eventeel thuis geen computer of laptop hadden zijn inmiddels meerdere instellingen bezig om hun alsnog van een device te voorzien. "Stichting Leergeld bijvoorbeeld, maar ook die de scholen zelf of via de stichting helpen we kinderen. Er zijn zelfs leraren die bijvoorbeeld via hun eigen kennissenkring computers geregeld, " zo stelt de woordvoerster.