Dagblad070 | 'Mensen geregeld vast in de haperende lift!'
mainImage

'Mensen geregeld vast in de haperende lift!'

Groep de Mos wil spoeddebat over HMC Bronovo
8 januari 2020, 14:13 uur
Politiek

Hart voor Den Haag/Groep de Mos stelt raadsvragen over de lift bij het overdekte winkelcentrum aan de Leyweg. Volgens de partij is de lift veel te vaak defect en zitten er geregeld mensen vast in de lift. Er zijn veel berichten van mensen binnengekomen die hun beklag doen over de haperende liftdeur en andere storingen.

Raadslid Janice Roopram stelt raadsvragen en vraagt om een structurele oplossing: “We krijgen momenteel veel vragen over de lift, die broodnodig is om gemakkelijk vanuit de parkeergarage in het winkelcentrum te komen. Er is geen fatsoenlijk alternatief voor deze lift en het is belangrijk dat ook ouderen en mindervaliden gebruik kunnen maken van de lift. Dit kan niet als de lift onbetrouwbaar is en mensen met een rolstoel hebben maximale veiligheid nodig. En wat we natuurlijk willen is dat mensen zich veilig voelen en gebruik kunnen maken van de openbare voorzieningen buiten. ”

Roopram vraagt of er meer slecht functionerende liften bekend zijn die de toegankelijkheid van winkelcentra bemoeilijken. Ook wil ze weten hoe het beheer is geregeld en hoe vaak de lift en het alarm worden gecontroleerd.


Foto: Digitaal Dagblad