Dagblad070 | Mikal Tseggai nieuwe fractievoorzitter PvdA

Mikal Tseggai nieuwe fractievoorzitter PvdA

mainImage

Mikal Tseggai wordt de nieuwe fractievoorzitter van de PvdA-fractie in de Haagse gemeenteraad. De nieuwe fractie heeft haar gekozen om de fractie te gaan leiden. Hiermee volgt ze Martijn Balster op die is voorgedragen als Wethouder Wonen, Wijken en Welzijn in het nieuwe stadsbestuur dat vandaag tijdens de gemeenteraad wordt geïnstalleerd. Tseggai is met haar 24 jaar het jongste raadslid van de Haagse gemeenteraad en zit sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 als vicefractievoorzitter in de raad voor de sociaaldemocraten. Raadslid Janneke Holman wordt de nieuwe vicefractievoorzitter.

Tseggai: “Ik ben enorm vereerd dat ik ben gekozen om de fractie te leiden en heb veel zin om samen met mijn fractiegenoten aan de slag te gaan, voor een eerlijk en sociaal Den Haag waarin iedereen mee kan doen. Dat gaan we zeker niet alleen vanuit de gemeenteraad doen, maar vooral door veel de stad in te trekken en met bewoners in gesprek te gaan. Er is heel wat werk aan de winkel en de Haagse PvdA staat met enthousiasme klaar om de schouders eronder te zetten.”

De Haagse PvdA verwelkomt ook Bülent Aydin terug in de fractie. Hij zal vandaag toetreden tot de gemeenteraad als Balster wordt geïnstalleerd als wethouder. Aydin zat namens de PvdA al van 2014 tot 2018 in de Haagse raad en is blij om terug te keren. “Een stad waar iedereen gelijke kansen heeft op een baan, een betaalbare woning en een mooie toekomst: daar ga ik mij als raadslid voor inzetten. Ik ben erg blij om terug te zijn in de gemeenteraad en kijk er enorm naar uit om aan de slag te gaan.”