Dagblad070 | Mogelijk toch ruimte voor tweetaktbrommers

Mogelijk toch ruimte voor tweetaktbrommers

mainImage

Wethouder Van Tongeren gaat bekijken of de oldtimerreling alsnog wordt verruimd. Dit blijkt na een oproep van meerdere partijen in de Haagse gemeenteraad, waaronder Hart voor Den Haag/Groep de Mos. De wethouder zegde toe voor maart 2020 duidelijkheid te bieden. De kwestie houdt de gemoederen flink bezig, er was een grote opkomst onder oldtimerliefhebbers – waaronder veel Puchrijders - in de Haagse gemeenteraad donderdagochtend.

René Oudshoorn hoopt dat de wethouder alsnog met een billijke oplossing komt: “Als de wethouder ook maar een beetje de cultuur van onze stad kent en serieus neemt, dan gaat ze dit heroverwegen. We willen nog steeds een fatsoenlijke uitzondering voor oldtimer brommers, een oplossing waar oldtimerrijders mee uit de voeten kunnen.”

Hart voor Den Haag pleit al veel langer voor een uitzonderingspositie voor oldtimers. In februari dit jaar stelde partijgenoot Jelle Meinesz al raadsvragen en een maand geleden opnieuw: “Helaas zijn die vragen niet voorafgaand aan het debat beantwoord, maar als alsnog deze slechte regeling van tafel gaat ben ik alsnog tevreden! De pure nostalgie uit de jaren zestig en zeventig moeten we behouden! En eigenlijk is er helemaal geen probleem: veel mensen beleven een hoop plezier aan deze hobby en er wordt relatief weinig gereden.”