Dagblad070 | Mystery guests tegen discriminatie Haagse taxi's
mainImage

Mystery guests tegen discriminatie Haagse taxi's

10 januari 2020, 10:21 uur
Politiek

De gemeente Den Haag gaat aan de slag met de inzet van mystery guests om discriminatie in de Haagse taxibranche tegen te gaan. Wethouder Van Alphen omarmde dit idee van de Haagse PVV.

In september vorig jaar werden dragqueens besmeurd met pindasaus en geweigerd door Haagse taxichauffeurs na afloop van het slotfeest van The Hague Pride. Naar aanleiding van deze gebeurtenis discussieerden raadsleden over maatregelen. De raad was het unaniem eens dat het hier geen incident betrof en dat discriminatie in de taxibranche een structureel probleem is. Niet alleen dragqueens maar ook mensen met hulphonden worden geregeld geweigerd door Haagse taxichauffeurs. De politie heeft zelfs een keer een onderkoelde blinde vrouw met hond thuisgebracht omdat zij door taxichauffeurs werd geweigerd en aan haar lot werd overgelaten.

Raadslid Karen Gerbrands van de Haagse PVV is blij met de toezegging van de wethouder dat hij aan de slag gaat met haar idee om mystery guests in te zetten. “Het is natuurlijk wel belangrijk dat we ook gelijk keihard optreden tegen de taxichauffeurs die homo’s, dragqueens of mensen met hulphonden weigeren. Wat mij betreft trekken we meteen hun vergunning in.”