Dagblad070 | NIDA: Stuur rapport Accountantsdienst naar raad

NIDA: Stuur rapport Accountantsdienst naar raad

mainImage
adeel mahmood

Het uitvoerige debat donderdagavond over oude en nieuwe tarieven voor ondernemers op de Haagse markt, is voor de fractie van NIDA op een forse teleurstelling uitgelopen. Het enige dat voorzitter Adeel Mahmood misschien positief vond was het feit dat zijn plan werd aangenomen om met een actuele brief te komen met de stand van zaken qua tarieven alsmede met een reactie op alle aanbevelingen die de Haagse rekenkamer dee week heeft gedaan. 

Volgens Mahmood bleek tijdens de avond dat het college en de vijf coalitiepartijen de zienswijze van de Haagse Rekenkamer in twijfel trekken en verschuilen achter een rapport van de Gemeentelijke Accountantsdienst, "dat niet eens openbaar is".

De fractievoorzitter gaf aan dat een motie die opriep om ook de Gemeentelijke Accountantsdienst onderzoek te laten doen naar alle tarieven op de Haagse Markt, niet correct zou zijn uitgevoerd. "Zo was de accountant van de marktondernemers nauwelijks betrokken bij het onderzoek."

Ruim 7 maanden na het rekenkameronderzoek hebben de marktondernemers nog steeds geen duidelijkheid, stelt Mahmood. Hij roept het college alsnog op alle aanbevelingen van de rekenkamer over te nemen en het teveel betaalde marktgeld terug te betalen. “Het is een kwestie van rechtvaardigheid. Wanneer er miljoenenoverschrijdingen plaatsvinden, zoals bij Amare, Rotterdamse Baan, fietsenstalling Koningin Juliana-plein, worden tientallen miljoenen euro’s opgehoest voor de investering in stenen. Het is een slecht signaal als het hier niet gebeurt, het teveel betaalde geld moet gewoon terug, er is geen ander juist en rechtvaardig besluit”, aldus de NIDA-fractievoorzitter.

 

 


Door: persbericht