NIDA wil maatregelen tegen ‘racebaan’ Vaillantlaan

19 April 2018, 11:40 uur
Politiek
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Voor NIDA Den Haag is de maat vol. Na inmiddels al drie ongelukken met letsel alleen al deze maand wil de partij, die met één zetel voor het eerst in de gemeenteraad van Den Haag is vertegenwoordigd, dat er snel maatregelen worden getroffen op de Vaillantlaan, die dwars door de Schilderswijk gaat en volgens NIDA soms veel weg heeft van een racebaan.

“Alle kruispunten op de Vaillantlaan hebben regelmatig te maken met verkeersovertredingen, waaronder te hard rijden en door rood rijden, waardoor de kans op (ernstige) ongelukken blijft bestaan. Buurtbewoners en verkeersdeelnemers maken zich grote zorgen over al die ongelukken en het uitblijven van maatregelen. De enige flitser die er was, is ook weggehaald. Wij eisen nu actie van het stadsbestuur en zien graag snelheidscamera’s op alle kruispunten,” zegt Adeel Mahmood, fractievoorzitter en woordvoerder verkeer van NIDA Den Haag.

De afgelopen jaren is de Vaillantlaan veelvuldig het toneel geweest van ongelukken, waarbij enkele met dodelijke afloop. Op de kruising Vaillantlaan-Paletplein stond jarenlang een flitspaal bij de stoplichten richting het Vaillantplein, maar die is verwijderd. NIDA zou die graag zien terugkeren en wil dat er bovendien flitspalen worden toegevoegd op de kruisingen van de Vaillantlaan met de Parallelweg (De Put) en de Hoefkade. NIDA heeft dat verzoek inmiddels ingediend bij het college.

(Vaillantlaan; foto: Google)