Dagblad070 | Noodverordening Veiligheidsregio van kracht

Noodverordening Veiligheidsregio van kracht

mainImage

De Veiligheidsregio Haaglanden heeft donderdag de aangekondigde nieuwe noodverordening vastgesteld. Daarin zijn de maatregelen verwerkt die het kabinet afgelopen maandag aankondigde om de gevolgen van het coronavirus te beperken. Concreet betekent dat dat alle evenementen in de regio Haaglanden tot en met 1 juni zijn afgelast en dat alle overige samenkomsten en groepsvorming van drie of meer personen in de publieke ruimte per direct verboden zijn.

Zoals al enigszins bekend was, is het uitoefenen van alle vormen van contactberoepen verboden als er geen 1,5 meter afstand tot de klant gehouden kan worden. Ook moeten casino’s en speelhallen hun deuren sluiten.

De nieuwe noodverordening geeft de plaatsvervangend voorzitter van de veiligheidsregio, burgemeester Remkes, ook extra bevoegdheden, zoals het sluiten van winkels, markten, vakantieparken, campings, parken, natuurgebieden en stranden. Openbaar vervoer kan worden beëindigd als niet aan de voorschriften wordt voldaan.

“Ik zie erop toe dat in onze regio de nieuwe regels strikt worden nageleefd. Ik reken er daarbij ook op dat inwoners elkaar blijven aanspreken. Dit gaat om de gezondheid en veiligheid van iedereen”, zo liet Remkes aanvullend weten.