mainImage

Nu laat de politiek zich horen in Foots Eetcafé

Afbeelding is niet meer beschikbaar
31 januari 2018, 12:00 uur
Politiek

Het is een komen en gaan van politieke partijen bij Foots Eetcafé aan de Reinkenstraat in Den Haag, dat een boete van 6000 euro heeft ontvangen omdat de nieuwe bovenburen hebben geklaagd over geluidsoverlast.

Na de Haagse Stadspartij (HSP), die er raadsvragen over heeft gesteld, springt nu Groep de Mos in de bres voor het eetcafé, dat wekelijks een paar uurtjes live-muziek organiseerde gedurende de afgelopen zes jaar. Volgens eigenaar Soesila Sewratan heeft dat nooit problemen opgeleverd, tot er boven de zaak nieuwe mensen kwamen wonen. Sewratan ziet zich nu genoodzaakt de live-optredens van het menu te verwijderen.

Groep de Mos spreekt van een “ongebreidelde regeldrift die de Haagse horeca aan banden legt.” Lijsttrekker Richard de Mos: “Geluidsboetes, sluitingen bij geweldsincidenten en een wirwar aan vergunningen; in plaats van meedenken met de horeca, wordt het leven van kroegbazen zuur gemaakt en het ondernemen beperkt. Deze regeldrift moet stoppen. Daarom roepen wij kroegbazen en bezoekers van horecazaken op om de doorgeslagen regeldrift bij ons te melden.” Het Meldpunt Stop Regeldrift Haagse Horeca heeft dit adres: [email protected]


Foto: Digitaal Dagblad