mainImage

'Omzetverlies van vijftig procent door werkzaamheden tramlijn 16'

19 juli 2022, 09:57 uur
Politiek

Ondernemers rondom de opengebroken tramlijn 16 in Den Haag slaan alarm over de impact van de werkzaamheden die nog tot zeker eind dit jaar in beslag nemen. “Velen gaan de kerst niet halen door omzetverlies”, zegt gemeenteraadslid Ralf Sluijs van Hart voor Den Haag.

In het Zeeheldenkwartier en de omgeving van de Torenstraat zijn de ondernemers volgens Sluijs "de wanhoop nabij" doordat zij "al maandenlang onbereikbaar" zijn vanwege werkzaamheden aan het spoor en de haltes van tramlijn 16. De bekende Slagerij Beijk aan de Veenkade heeft de deuren al dichtgetrokken. Door alle werkzaamheden, eerder ook al de jarenlange bouwput bij het uitgraven van de gracht, zag het bedrijf verdere investeringen na een kapotte koeling niet meer zitten.

Sluijs zegt dat ook andere ondernemers in de wijk te maken hebben met wegblijvende klanten door de werkzaamheden. Sommigen noemen een omzetverlies van vijftig procent sinds de werkzaamheden zijn gestart. “Het is om je janken”, vindt Sluijs, die het stadsbestuur vragen gaat stellen over de beloofde nadeelcompensatie. “Het is nu kiezen of delen: ondernemers naar de knoppen laten gaan of leegstand. Ook omdat er geluiden zijn dat het werk nog langer gaat duren."


Foto: gemeente Den Haag