Dagblad070 | Ondernemers Haagse Markt boos en teleurgesteld

Ondernemers Haagse Markt boos en teleurgesteld

mainImage

De ondernemers op de Haagse Markt zijn buitengewoon boos en diep teleurgesteld over de uitkomst van raadsvergadering woensdag over onder meer het rapport van de Haagse Rekenkamer. De verwerping van de conclusies van de kamer dat de ondernemers teveel huur/marktgelden hebben betaald aan de gemeente voor hun kraam, raakt de ondernemers hard.

In een eerste reactie stelt het platform Haagse Markten dat VVD, CDA en D66 de Haagse markt helemaal niet zo’n warm hart toe dragen als dat ze in alle communicatie beweren. "De VVD noemde de band tussen gemeente en ondernemers een lastig huwelijk. Maar dit huwelijk heeft geen kans van slagen wanneer de ondernemers constant worden bedrogen", zo stelt het platform.

Het wijst er op dat een 'mediator' (de Rekenkamer), zoals gebruikelijk bij een stukgelopen huwelijk is, op een zijspoor gezet. De enige oplossing die de ondernemers nu nog zien is de gang naar de rechter, wat door enkele raadsleden ook al werd geopperd.

En deze weg zullen we ook niet schuwen, stelt de woordvoerder. Hij gaat daarbij ook in op de relatie tussen de ondernemers en de fractie van het CDA. Die heeft een forse deuk opgelopen, zo melden de ondernemers. De steun die zij voelden bij de voorganger van de heer Partiman, is nu 'finaal onderuit is gehaald door diens leugens en het spelen met de eerder ingenomen standpunten van het CDA,  puur en alleen voor een wethouderszetel'.

Het platform complimenteert nog wel de oppositie voor de strijd die zij heeft geleverd om het vertrouwen terug te winnen binnen het huwelijk tussen gemeente en de ondernemers van de Haagse Markt. "Helaas heeft het de in de pluche gesettelde starheid niet kunnen bewegen om de ondernemers tegemoet te komen", zo eindigt de reactie van het Platform Haagse Markten.