Dagblad070 | 'Ouderen-buurthuis Wings behouden'

'Ouderen-buurthuis Wings behouden'

mainImage

In de wijken Waldeck, Bohemen en Kijkduin ligt de gemiddelde leeftijd van de bewoners ver boven de 55 jaar. Buurthuis Wings ligt centraal, is gelijkvloers, uitstekend bereikbaar ook met het openbaar vervoer en de wijkbusjes, én voor de vele omwonenden, die vaak moeilijk ter been zijn. Stichting Buurthuis Wings treedt nu op als beheerder van het gebouw. Zij willen beheerder blijven maar van de gemeente hebben zij het bericht gekregen dat na 15 oktober zij geen beheerder meer mogen zijn van het gebouw. 

Raadsleden William de Blok en Janice Roopram van Hart voor Den Haag/ Groep de Mos begrijpen hier niets van. De Blok hierover: “De huidige beheerders zijn vrijwilligers en geliefd bij de gebruikers, waarom dan een externe partij aanwijzen terwijl het nu prima gaat?” vraagt hij zich af.

Sinds jaren maken de verenigingen Walboduinbridgeen Bridge-Thor (in totaal zo’n 400 leden) wekelijks gebruik van deze accommodatie tot ieders volle tevredenheid, evenals de Jeu de Boulesclub A.V.W. met 95 leden en de bingoclub met ongeveer 25 leden. Alle clubs worden gerund door enthousiaste vrijwilligers.

Voor al deze mensen op leeftijd is sociaal contact en beweging van groot belang. Velen zouden hun huis niet meer uit komen en geen contact meer hebben met buurtbewoners zonder deze activiteiten dicht bij huis, met alle gevolgen en eenzaamheid van dien. 

“De beheerders zijn vertrouwde gezichten voor alle bezoekers van het gebouw en er is een goede samenwerking met hen en de clubleiders. Zij vormen een belangrijke bijdrage aan het welzijn van de bezoekers,” zegt Janice Roopram. 

Contract beëindigd 

Helaas heeft de gemeente de beëindiging van het contract met de beheerders aangekondigd. De huidige beheerders zijn een vertrouwd ankerpunt voor alle bezoekers van het gebouw en er is een goede samenwerking met hen en met de clubleiders. Zij vormen een belangrijke bijdrage aan het welzijn van de bezoekers. De Blok en Roopram roepen het college daarom op de samenwerking met de huidige beheerder voort te zetten indien mogelijk en hebben schriftelijke vragen gesteld om dit te bewerkstelligen. "Helaas heeft de gemeente de beëindiging van het contract met de beheerders aangekondigd. Inmiddels hebben de beheerders bezwaar aangetekend tegen hun ontslag en het college schriftelijk rechtstreeks benaderd. De huidige beheerders zijn een vertrouwd ankerpunt voor alle bezoekers van het gebouw en er is een goede samenwerking met hen en met de clubleiders. Zij vormen een belangrijke bijdrage aan het welzijn van de bezoekers. Is het college bereid om het contract met de huidige beheerder Stichting Buurthuis Wings voort te zetten?"