Dagblad070 | 'Pak verkrotting zoals in Zeestraat aan'

'Pak verkrotting zoals in Zeestraat aan'

mainImage

Het mooie Panorama Mesdag wordt ernstig ontsierd door het verpauperde pand ernaast, de Zeestraat 65. Dit gebouw verkeert in zeer slechte staat en is een doorn in het oog van buurtbewoners en voorbijgangers. Raadsleden William de Blok en Ralf Sluijs van Hart voor Den Haag/Groep de Mos trekken aan de bel bij het stadsbestuur en hebben schriftelijke vragen over de verkrotting gesteld.

“De Zeestraat is een mooie straat met het prachtige Panorama Mesdag, het Museum Beeld & Geluid, mooie hotels en leuke horeca en dan staat er één zo’n pand te verpieteren, dat is natuurlijk zonde en geen gezicht”, zegt Sluijs. Raadslid De Blok sluit zich hierbij aan en wil een brede aanpak voor vervallen gebouwen: “Verpauperde panden horen in Den Haag gewoon niet thuis. Zoals je in de Zeestraat ook ziet dat een karakteristieke buurt wordt verpest door alle troep die tegen de gevel wordt aangezet. De kozijnen zijn verrot en al langere tijd staat dit pand er levenloos bij. Dit past toch niet bij de allure die onze stad hoort uit te stralen?”, zegt De Blok.

De beide raadsleden stellen raadsvragen. Ze roepen het college daarin op om snel in actie te komen en de verkrotting van de Zeestraat een halt toe te roepen. Ook vragen ze om een overzicht van panden in Den Haag die ook in deplorabele staat verkeren en hoe de gemeente die gaat aanpakken.