Dagblad070 | Parkeerzones Duindorp en Scheveningen samen

Parkeerzones Duindorp en Scheveningen samen

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De vergunningsgebieden Duindorp en de kuststrook van Scheveningen worden samengevoegd, alsmede de Nieboerweg. Een motie hiertoe van Hart voor Den Haag, CU/SGP en VVD werd donderdag breed aangenomen in de Haagse gemeenteraad.

Raadslid Jelle Meinesz, van de grootste partij in Den Haag: “Dit is een mooi resultaat! Één vergunninggebied voor Scheveningen is een gekoesterde wens van ruim 2700 mensen die twee jaar geleden een petitie hebben ondertekend. Bewoners in het stadsdeel Scheveningen worden op kosten gejaagd door de wirwar van parkeerzone’s. Hier maken we nu een eind aan en zijn blij dat wethouder Van Asten ons voorstel overneemt. Dit betekent dat Duindorp, de Nieboerweg en parkeerzone 43 één vergunningsgebied worden. Parkeerzone 43 bestaat uit de Houtrustweg, het Havengebied, Scheveningen dorp en de boulevard. De hele kuststrook wordt dus één vergunningsgebied. ​Dit moet ervoor zorgen dat de parkeerdruk in dit gebied afneemt.” 

Pieter Grinwis van CU/SGP: “Duindorpers klagen al jaren over de beperkte parkeermogelijkheden in en om de wijk, en terecht. En met die ORAC's zijn de problemen alleen maar groter geworden. Ik heb al verschillende keren bij het stadsbestuur erop aangedrongen om de Nieboerweg toe te voegen aan het vergunninggebied Duindorp, en deze signalen serieus te nemen. Hopelijk biedt deze motie het laatste beslissende zetje.” Ook Det Regts van de VVD is content: “Prachtig dat Duindorp nu toch uitbreiding vergunninggebied parkeren krijgt!” 

 


Foto: Digitaal Dagblad