Dagblad070 | Pietendiscussie in Den Haag barst weer los

Pietendiscussie in Den Haag barst weer los

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De Haagse PvdA wil dat Sinterklaas komend jaar weer een feest wordt voor iedereen. Daarmee is de discussie over het uiterlijk van Zwarte Piet al in mei begonnen. De sociaaldemocraten roepen alle partijen op om gezamenlijk met een antwoord te komen op de Pietendiscussie. Alhoewel Sinterklaas pas over heel wat maanden met zijn stoomboot naar Den Haag komt, spreekt de Haagse gemeenteraad woensdag al over hoe de Sinterklaasintocht en de Pieten van de goedheiligman eruit moeten komen te zien. 

PvdA raadslid Mikal Tseggai: “Afgelopen jaren is de discussie omtrent Sinterklaas enorm fel en scherp gevoerd, terwijl het juist een fijn feest voor iedereen moet zijn, zonder geruzie en geschreeuw. Den Haag heeft drie jaar geleden een fantastische koers ingezet onder aanvoering van de basisscholen: Roetveegpieten op alle scholen en bij de intocht. Door al het gekibbel en gepolariseer, zie je steeds weer terugtrekkende bewegingen ontstaan. Dat is helemaal niet nodig. Houd vast aan deze lijn en maak er een prachtfeest van.”

Tseggai erkent dat de politiek er vroeg bij is met een discussie in mei. Maar volgens de PvdA-politica ben je op deze manier de emotionele discussie later voor. “Het zou geweldig zijn als we als Haagse politiek nu al in goed overleg en in harmonie kunnen besluiten hoe we later dit jaar een prachtig Sinterklaasfeest kunnen vieren. Rekening houdend met alle belangen, maar vooral die van alle Haagse kinderen.”


Foto: Digitaal Dagblad