Dagblad070 | Praat mee over bomen en stadsnatuur

Praat mee over bomen en stadsnatuur

mainImage

De gemeente werkt aan een nieuw beleid voor bomen en stadsnatuur. Hagenaars kunnen de komende tijd meepraten en laten weten wat zij belangrijk vinden via wandelingen en het #Goed Bezig DH Festival op zondag 13 oktober.

Wandelingen langs bomen in de stad

Medewerkers die dagelijks bezig zijn met bomen, vertellen u tijdens een wandeling over de bomen in de stad. Hoe beheert de gemeente de bomen? Waarom groeit de ene boom beter dan de andere? Waarom moeten er soms bomen gekapt worden? Daarnaast praten de medewerkers graag met u over het nieuwe bomenbeleid. Hierbij kunt u aangeven wat u belangrijk vindt. Op de website www.hethaagsegroen.nl kunt u zich opgeven voor 1 van de 4 wandelingen. https://www.hethaagsegroen.nl/praat+mee/wandelingen+langs+bomen/default.aspx

#Goed Bezig DH Festival

Op zondag 13 oktober viert Natuur- en Milieueducatie haar 100-jarig bestaan. Op het #Goed Bezig DH Festival ontdekt u hoe u iets goeds kunt doen voor de natuur en het milieu. U kunt er met medewerkers in gesprek over het nieuwe beleid voor bomen en stadsnatuur. Komt u ook? Lees meer over #Goed Bezig DH Festival. https://www.denhaag.nl/nl/in-de-stad/stadsdelen/escamp/activiteitenkalender-stadsdeel-escamp/goed-bezig-dh-festival.htm

Website www.hethaagsegroen.nl

Komende tijd leest u meer over onderwerpen uit het nieuwe beleid op verhalenplatform www.hethaagsegroen.nl. Wilt u meer weten over bomen of stadsnatuur? Dan kunt u een e-mail sturen naar hethaagsegroen@denhaag.nl.  

Nieuw bomen- en natuurbeleid

Bomen zorgen voor een gezonde en leefbare stad. De gemeente wil de straatbomen meer ruimte geven om goed te groeien. Ze krijgen daarnaast een belangrijke plek in de plannen van de stad. Ook wil de gemeente gezonde bomen. Er worden verschillende en goede boomsoorten geplant die minder snel ziek worden. De gemeente laat bossen, parken en landgoederen goed op elkaar aansluiten. Door het beheer van groene plekken wordt de stadsnatuur prettig voor insecten, vogels en andere dieren. Ook krijgt de natuur een plekje op en rond (nieuwe) gebouwen.