Dagblad070 | PvdA blij met bocht naar links in begroting

PvdA blij met bocht naar links in begroting

mainImage

De Haagse PvdA ziet eigenlijk alleen maar positieve punten in de begroting die het college donderdag bekendmaakte. Volgens fractievoorzitter Mikal Tseggai is het nu mogelijk "echt het verschil te maken voor alle inwoners. Met deze bocht naar links kunnen we gaan bouwen aan een eerlijke en sociale stad.”

Tseggai is blij dat 'haar' wethouder Martijn Balster lijkt te kunnen gaan zorgen voor betaalbare woningen. Tseggai: “Iedereen een betaalbare woning is een van de grootste uitdagingen van onze stad." De keuze van het college de onderwijsachterstanden aan te pakken krijgt ook de goedkeuring  van de partij. “Juist in een gesegregeerde stad als Den Haag verdienen alle kinderen dezelfde kansen. De begroting biedt mooie handvatten om met dit probleem aan de slag te gaan.”

De PvdA denkt dat kwetsbare bewoners door deze begroting kunnen blijven rekenen op goede zorg en ondersteuning. “De voorgenomen bezuinigingen op welzijn van het vorige college zijn gelukkig grotendeels teruggedraaid. We blijven natuurlijk bezorgd over de overgebleven tekorten en we moeten erop toezien dat iedereen de zorg krijgt die hij of zij verdient. "