Dagblad070 | PvdA gestart met coalitiebesprekingen

PvdA gestart met coalitiebesprekingen

mainImage

Martijn Balster en Janneke Holman van de Haagse PvdA zijn gisteren het gesprek aangegaan voor het vormen van een nieuw stadsbestuur. Dit stelt de partij nadat verkenner Tom de Bruijn de aanbeveling heeft gedaan om de onderhandelingen voor een nieuw stadsbestuur te starten met de PvdA. Fractievoorzitter Martijn Balster: “Goede zorg voor onze ouderen, een steuntje in de rug voor kinderen die het nodig hebben, betaalbare en fatsoenlijke woningen, het opknappen van onze wijken. Er is ongelooflijk veel werk te verzetten voor Den Haag. Daar gaan we graag het gesprek over aan.”

Anderhalve week geleden viel het Haagse stadsbestuur. Vorige week zondag besloot de burgemeester op te stappen. Balster: “Wat er de afgelopen weken in Den Haag is gebeurd, is ongehoord. Daar ben ik niet trots op. We moeten zo snel mogelijk weer voor de stad en onze inwoners aan het werk. Den Haag verdient een eerlijk stadsbestuur. Wij gaan met GroenLinks, D66, CDA en VVD in gesprek om tot een goed en eerlijk akkoord te komen.”

De sociaaldemocraten gaan niet zonder meer meebesturen. Balster: “We hebben stevig oppositie gevoerd de afgelopen tijd. Niet voor niets. Er zijn echt meer betaalbare woningen nodig. Ook mogen de financiële tekorten die de stad heeft niet worden afgewenteld op de meest kwetsbare bewoners. Wij gaan ons tijdens de onderhandelingen hard maken voor een eerlijke stad.”