mainImage

PvdA: 'Kabinet moet arbeidsmigranten in Westland beschermen'

27 september 2022, 14:43 uur
Politiek

Arbeidsmigranten in en rond Den Haag dreigen hun baan te verliezen door de hoge stookkosten in de Westlandse kassen. Daardoor riskeren ze ook op straat gezet te worden, want arbeidsmigranten zijn in veel gevallen afhankelijk van uitzendbureaus voor huisvesting. Verliezen ze hun werk, dan verliezen ze ook meteen hun onderdak.

Voor de PvdA in Den Haag en in Brussel is de maat vol, zegt wethouder Martijn Balster van Wonen. "Het moet afgelopen zijn dat uitzendbureaus en de werkgevers in het Westland hun risico’s op de samenleving afwentelen. Je haalt geen arbeidsmigranten hierheen om ze daarna op straat te gooien. In Den Haag accepteren we niet dat er zo met mensen omgegaan wordt."

Arbeidsmigratie moet in betere banen geleid worden vindt de PvdA. Daarom organiseren Europarlementariërs Agnes Jongerius en Thijs Reuten van de PvdA donderdagavond een bijeenkomst in Den Haag. "Zeker nu Europa plannen op tafel legt om arbeidsmigratie van buiten de EU te vergemakkelijken, is het nog belangrijker dat we de uitbuiting van mensen tegengaan,” zegt Reuten.

Dubbele afhankelijkheid

Samen met arbeidsmigranten en experts gaan de wethouder en de Europarlementariërs in discussie hoe arbeidsmigratie in Nederland eerlijker kan. De PvdA’ers roepen het kabinet op om niet langer te wachten met het uitvoeren van een advies om te stoppen met de dubbele afhankelijkheid van werkgevers voor baan en bed. De vrij toegankelijke bijeenkomst is donderdagavond 29 september vanaf 19.30 uur in Café Dudok aan de Hofweg in Den Haag


Foto: Pixabay